Markkinoinnissa kiehtoo luovuus, tuloksellisuus ja palvelunäkökulma

Julkaistu: 31.3.2020

Tervetuloa taloon, Elina!

Huhtikuun alussa meillä aloittava Elina Knaapi tuo mukanaan virkistävän erilaista osaamista. Hänen pohjakoulutuksenaan on filosofian maisterin tutkinto teatteritaiteesta ja draaman tutkimuksesta. Aina viestinnästä kiinnostuneena Elina hankki opiskeluaikanaan myös  tiedotusoppiin ja liiketoimintaan liittyvää osaamista, ja täydensi sitä laaja-alaisella mediatuottajakoulutuksella.

Encoreen Elinan houkutteli se, että ketterässä yrityksessä keskitytään jatkuvaan kehittymiseen, oppimiseen ja sopeutumiseen. Encoressa tavoitellaan aina parasta mahdollista lopputulosta ja suhtaudutaan uteliaasti tulevaisuuteen. Myös yrityksen IT-teknologiaa edustavat asiakkaat kiinnostivat Elinaa, sillä hänellä on itselläänkin kokemusta alalta.

Markkinoinnissa kiehtoo luovuus, tuloksellisuus ja palvelunäkökulma

”Markkinointi on ollut minusta aina kiinnostavaa. Se on toisaalta hyvin luovaa, toisaalta hyvin tavoitteellista työtä. Markkinoinnissa toimivat selkeät tuloksiin perustuvat mallit, ja keinot jalostuvat tulosten, maailmantilanteen ja kontekstin mukaan. Pidän tätä yhdistelmää kiehtovana, ja tavoitteellisena ihmisenä markkinointitehtävät ovat minulle hyvin mieluisia”, hän kertoo.

Elina muistuttaa, että markkinointiin liittyy myös palvelunäkökulma. Työn avulla palvellaan aina toisia ihmisiä ja heidän liiketoimintaansa. Lisäksi häntä viehättää se, ettei markkinoinnissa voi olla koskaan valmis; ala tarjoaa aina mahdollisuuksia kehittymiseen ja uuden oppimiseen.

Energinen nainen toivoo, etteivät suomalaiset yritykset jäisi markkinointihaasteineen yksin. Toiseksi olisi hyvä ymmärtää realistisesti, kuinka kauan tiettyjen markkinointitavoitteiden saavuttamiseen voi mennä aikaa.

”Suosittelen myös verkostoitumaan mahdollisimman laajasti ja hakemaan uusia näkökulmia omalle työlle. Lisäksi olisi hyvä, että niissä yrityksissä, joissa markkinointityötä tehdään pienessä tiimissä tai jopa yhden ihmisen voimin, käytäisiin keskustelua siitä, mikä pienellä porukalla tai yhden ihmisen työpanoksella ylipäätään voidaan saada aikaan”, hän sanoo.

Onnellinen paluumuuttaja valmentaa crossfitiä ja bloggaa

Vapaa-ajallaan Elina valmentaa Crossfitiä, ja urheilu on muutenkin kiinteä osa hänen elämää. Emäntänsä aktiivisuudesta pitää omalta osaltaan huolta myös oma koira.

Rauhallisempaa ajanvietettä tarjoaa lukeminen. Viimeksi luetuista kirjoista Elinan mieleen on jäänyt hyvin Anna Perhon ”Suorat sanat”. Kirja keskittyy ihmisten väliseen vuorovaikutukseen ja kuinka vaikeista asioista voi puhua ilman, että keskustelu aiheuttaa ongelmia.

Harrastuksekseen Elina mainitsee myös bloggaamisen.

”Blogini keskittyy laaja-alaisesti hyvinvointiin ja siihen, mikä on elämässä kunnollista. Minua kiinnostavat hyvät teot suhteessa ihmiseen itseensä sekä sosiaalisesti ja ympäristö huomioon ottaen. Bloggaus on minulle nimenomaan harrastus, joka osaltaan sai minut kiinnostumaan markkinoinnista. Blogin avulla olen myös harjoitellut montaa markkinointiin liittyvää asiaa”,  Elina kertoo.

Paluumuuttajana Elina nauttii siitä, että hän pääsee nauttimaan arjesta Tampereella.

”On mahtavaa olla Encoren riveissä, päästä työhön kiinni ja tutustua asiakkaisiin. Kaikki on Tampereella tuttua, mutta jännällä tavalla kuitenkin uutta. Odotan todella paljon sitä, että tilanteen helpotuttua pääsen taas esimerkiksi Kaupinojan saunaan, joka on yksi mielipaikoistani täällä”, hyväntuulinen Elina sanoo.