Neljä askelta ensiavuksi koronan kurittaman kassan pelastamiseksi

Et ole yksin: Suomessa ja koko maailmassa ei taida nyt olla yhtään yritystä, johon korona ei jollain tavalla vaikuttaisi.

Julkaistu: 20.3.2020

Et ole yksin: Suomessa ja koko maailmassa ei taida nyt olla yhtään yritystä, johon korona ei jollain tavalla vaikuttaisi.

Varmin tapa ajautua konkurssiin on olla tekemättä mitään tai jatkaa elämää niin kuin ennenkin. Toiseksi varmin tapa menettää kaikki on tehdä paniikissa vääriä päätöksiä.

1. Laadi uusi ennuste tai päivitä budjetti.

Vanhat tavoitteet kannattaa nyt unohtaa ja säätää toimintatapaa ja päivittää ennustetta loppuvuodelle.

Toimitusjohtajan kannattaa ottaa nyt ohjat omiin käsiinsä tai ehdottaa pikaisesti hallitukselle sopeutumis- ja sopeuttamisstrategiaa sekä hankkia sille hyväksyntä.

2. Viivytä ei-tärkeiden laskujen maksuja.

Näitä ovat etenkin sellaiset, jotka eivät välittömästi hankaloita tiedon saamista ja niiden hallintaa sekä viestittämistä asiakkaille ja muille sidosryhmille.

Kirjanpito, tietoliikenne, markkinointi ja myynti sekä ruoka- ja juomahuolto ovat esimerkkejä toiminnoista, joista ei myöskään kannata tinkiä.

3. Realisoi varastoja

Varastoja kannattaa myydä, vaikka miinuskatteella, jos niistä saadaan kassaan rahaa. Ennen näitä toimia kannattaa kuitenkin etukäteisen talousmallinnuksen avulla varmistaa, ettei samalla syödä omia pääomia tuloslaskelmien tappioiden takia.

4. Pyydä lisäaikaa velkojilta.

Kassakriisiä ei ole se, että maksut myöhästyvät eräpäivistä vaan se, että eräpäivät myöhästyvät maksuista.

Tutki, voitko lykätä verojen, vuokrien, alvien, eläke- ym. Vakuutusmaksujen maksuja. Esimerkiksi Verohallinto mahdollistaa helpotetun maksujärjestelyn 25.3. alkaen:

https://www.vero.fi/tietoa-verohallinnosta/uutishuone/uutiset/uutiset/2020/koronatilanne-voit-hakea-yrityksellesi-maksuj%C3%A4rjestely%C3%A4-helpotetuin-ehdoin-25.3.-alkaen/

TÄRKEÄÄ:

Yrittäjä, älä ainakaan ensimmäiseksi ota velkaa koronasta selviytyäksesi. Pandemia riehuu aikansa, mutta sen tarkasta vaikutusajasta talouteen ei tiedä kukaan. Siksi kassoista maksut ja kassoihin maksut tulee sovittaa tasapainoon niin pian kuin mahdollista. Finnvera, Business Finland, pankit ja monet muut tahot tarjoavat nyt rahoitusta yrityksille, jotta ne selviävät käsillä olevan kuolemanlaakson yli.

Encore Digital Marketing

Ota yhteyttä!

  • Lomake tallentaa tietoja järjestelmiimme. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettua tietoa tietosuojaselosteestamme.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.