Verkkosivuprojektin FAQ

Kokosimme yhteen paikkaan kymmenen usein kysyttyä kysymystä koskien verkkosivuprojektien toteutusta sekä itse sivuston sisältöä.

Julkaistu: 10.9.2021

Mitä verkkosivut maksavat?

Sivuston laajuudesta riippuen verkkosivuprojektien kustannukset liikkuvat välillä 7000€-20 000€. Eniten hintaan vaikuttavat sivuston tekniset ominaisuudet, esimerkiksi verkkokauppa tai integraatiot ulkoisiin järjestelmiin.

Ennen projektin aloitusta annamme aina kustannusarvion, joka pitää.

Kauanko projekti kestää?

Jälleen kerran sivuston laajuus hieman vaikuttaa, mutta yleensä sivusto saadaan aloituspalaverista julkaisuvalmiiksi kuukaudessa tai kahdessa.

Verkkosivun valmistumisen vaikuttaa myös merkittävästi se, että saammeko kommentit ajoissa kuhunkin työvaiheeseen.

Kuinka paljon aikaa ja resursseja verkkosivuprojektiin tulee varata?

Projektin alussa pohditaan yhdessä aikataulu ja sovitaan ajankohdat, joissa asiakkaan osallistumista projektiin tarvitaan. Projektiin osallistuminen tarkoittaa usein verkkosivurakenteen, visuaalisen ilmeen ja sisältöjen kommentoimista ajatuksella sekä viimeisessä vaiheessa verkkosivuston läpikäymistä yhdessä Encoren tiimin kanssa ennen julkaisua.

Karkeasti arvioiden koko projekti vaatii asiakkaalta aikaa 3-5 työpäivää.

Millä julkaisujärjestelmällä sivusto kannattaa toteuttaa?

Sivuston toteutuksessa valitsemme aina sellaisen julkaisujärjestelmän, joka palvelee aloituspalaverissa keskusteltua tarvetta parhaiten. Esimerkiksi verkkokauppoihin ja tavallisiin yritysten verkkosivuihin WordPress/Woocommerce on hyvä valinta ison käyttäjäkunnan ja helposti saatavilla olevan tuen ansiosta.

Voinko lisätä itse verkkosivuilleni sisältöä tai tehdä muutoksia?

Verkkosivuprojektiin kuuluu aina käyttökoulutus, eli asiakas voi jatkossa itse vapaasti muokata tekstejä, kuvia sekä lisätä sisältöjä.

Kuka vastaa verkkosivujen päivittämisestä ja ylläpidosta?

Verkkosivujen päivitys- ja ylläpitovastuusta sovitaan erikseen projektin aikana tai sen päätyttyä. Meillä on olemassa tähän oma palvelunsa. Mikäli akuuttia päivitystarvetta ei ole säännöllisesti voidaan sivuja myös päivittää meillä aina tarpeen tullen ilman, että täytyy sitoutua ostamaan sitä varten erillinen palvelu. Yleensä automaattisesti pidämme huolta toteuttamistamme verkkosivuista, kunnes toisin sovitaan.

Verkkosivut toteutetaan avoimeen lähdekoodiin perustuvalle alustalle. Kaikki verkkosivujen sisältö ja lähdekoodit ovat meidän projekteissamme tilaajan omaisuutta ja ne ovat joko asiakkaan itse tai kolmannen osapuolen muokattavissa ja jatkokehitettävissä.

Löytyvätkö verkkosivut Googlen hakutuloksista?

Suosittelemme sivuston rinnalle Google Adsin käyttöönottoa, jonka kautta voi toteuttaa mainontaa Googlessa tai sen verkoston kanavissa.

Googlen luonnollisissa hakutuloksissa kova kilpailu etusivun paikoista. Hakukoneoptimointi eli näkyvyyden parantaminen vaatii pitkäjänteistä ja säännöllistä työtä, joka vaatii muun muassa säännöllistä sisällöntuotantoa ja muita huomioitavia seikkoja.

Toimivatko verkkosivut mobiililaitteilla?

Kyllä, verkkosivuista rakennetaan responsiiviset eli sivut toimivat erilaisilla päätelaitteilla.

Miten saamme uusille verkkosivuille kävijöitä?

Verkkosivuston löydettävyyteen vaikuttavat monet eri asiat, kuten verkkosivujen sisällöt, nopeus ja hakukoneystävällisyys.

Verkkosivujen kävijäliikenteen kasvattaminen on suunnitelmallista, säännöllistä ja pitkäjänteistä työtä. Verkkosivuja tulee mainostaa, kävijät osuvat sivustolle harvoin sattumalta. Suunnitelman luomiseen kannattaa konsultoida digitaalisen markkinoinnin ammattilaisia.

Onko verkkosivuilla joku takuuaika?

On, yksi vuosi. Tekniikka päivittyy jatkuvasti ja vanhenee aikanaan, niinpä on hyvä huolehtia verkkosivujen päivityksestä- ja ylläpidosta myös takuuajan jälkeen.

Mikäli jokin kysymys jäi vastaamatta tai verkkosivuprojekti on ajankohtainen,
ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Encore Digital Marketing

Ota yhteyttä!

  • Lomake tallentaa tietoja järjestelmiimme. Voit lukea kuinka käsittelemme tallennettua tietoa tietosuojaselosteestamme.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.