top of page

Vaikuttajamarkkinoinnin voima: Pariisin muotiviikko ja Sanna Marin

Pariisin muotiviikko on jo vuosikymmeniä ollut muotimaailman keskipiste, mutta tänä vuonna tapahtumasta puhuttiin enemmän kuin koskaan. Suomen entinen pääministeri, Sanna Marin, sai kutsun tapahtumaan ja istui eturivissä huippumuotisuunnittelija Victoria Beckhamin näytöksessä. Keskustelua herätti paitsi Marinin osallistuminen tapahtumaan myös se, miten tämä ilmiö liittyi vaikuttajamarkkinointiin ja mitä se voi opettaa meille markkinoinnin maailmassa.


Vaikuttajamarkkinointi strategisena valintana


Marinin osallistuminen juuri Victoria Beckhamin näytökseen oli strateginen valinta. Victoria Beckham on suunnittelijana uskottava, ja vielä monien miessuunnittelijoiden joukossa nainen. Marinin kannalta hän on sopiva siksikin, että Beckhamin nimi on tunnettu myös muotimaailman ulkopuolella. Ja onhan hän britti, kuten Marinin nykyinen työnantaja Tony Blair-instituuttikin.


Vaikuttajamarkkinointi ei ole vain markkinointistrategia, se on tapa luoda aitoa yhteyttä yleisöön ja herättää tunteita brändin ympärille. Sanna Marinin osallistuminen Pariisin muotiviikkoon oli täydellinen esimerkki siitä, miten vaikuttajamarkkinointi voi toimia, kun se on tehty oikein.


Vaikutus kansalliseen imagoon


Kun puhutaan markkinoinnista, ei voida sivuuttaa sen vaikutusta kansalliseen imagoon. Kun Suomi näkyy maailmalla positiivisessa valossa, se houkuttelee investointeja, matkailijoita ja liiketoimintamahdollisuuksia – etenkin tässä maailman tilanteessa. Sen sijaan että keskitymme poliittisiin jakolinjoihin, voisimme yhdistää voimamme ja nähdä tämänlaisen markkinoinnin potentiaalin.


Luottamus ja uskottavuus uusissa kohderyhmissä


Luottamus ja uskottavuus ovat markkinoinnin kulmakiviä, erityisesti kun pyritään tavoittamaan uusia kohderyhmiä. Marinin osallistuminen Pariisin muotiviikkolle rakensi luottamuksen ensimmäisiä askeleita suhteessa uuteen kansainväliseen kohderyhmään, ja avasi ovia uusille yhteistyömahdollisuuksille ja loi pohjan pitkäaikaisille suhteille.


Pariisin muotiviikko ja Sanna Marinin osallistuminen siihen ovat osoitus siitä, että vaikuttajamarkkinointi ei ole vain tapa mainostaa tuotteita, vaan se on tarina, joka herättää tunteita ja luo yhteyksiä. Tulevaisuudessa voimme odottaa näkevämme lisää vastaavia tapauksia, joissa vaikuttajamarkkinointi yhdistää brändit ihmisiin ja luo merkityksellisiä kokemuksia. Pariisin muotiviikko ja Sanna Marinin rooli siinä ovat muistutus siitä, että markkinointi on enemmän kuin mainoksia ja myyntiä. Se on tarina, joka kerrotaan ihmisten kautta. Se on tapa luoda yhteisöjä ja vaikuttaa maailmaan.

Syksyterveisin, Hanne Pitkänen

Markkinointi- ja viestintäkonsultti

Encore Digital Marketing Oy


24 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Soita

040 162 5808

Lähetä sähköposti

Seuraa somessa

  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page